ابراهیم نصرا... و تجربه‌ی رمان‌نویسی

شناسنامه علمی شماره

چکیده

ابراهیم نصرا... ادیب مشهور فلسطینی- اردنی است که زندگی ادبی خود را ابتدا با انتشار چند مجموعه شعر آغاز نمود. وی با انتشار اولین رمان خود «براری الحمی/1985» در جرگه‌ی رمان نویسان عرب قرار گرفت. رمان‌های نصرا... را می‌توان به سه مجموعه‌ی اصلی: رمان‌های مستقل، الملهاة الفلسطینیة، و الشرفات تقسیم نمود که هر مجموعه خود مشتمل بر تعدادی رمان مستقل می‌باشد. موضوع اصلی رمان های نصرا... قضیه فلسطین با همه جوانب سیاسی ، اجتماعی و ملی – عربی است به همین جهت حوادث و وقایع رمان های وی را می توان در دایره زمانی قرن بیستم خلاصه نمود. هر یک از رمان ها با دیدی نافذ و ناقدانه و با استفاده از تکنیک های نوین ادبی و کارکردهای مختلف متون موروثی و با تکیه بر پیش زمینه‌ای از حوادث و وقایع تاریخی معاصر ملت فلسطین و اعراب، به بررسی مشکلات انسان فلسطینی در جنبه های  مختلف انسانی، هویتی، ملی، فرهنگی و تاریخی می‌پردازد. نصرا... تحت تأثیر عوامل مختلفی به دنیای رمان نویسی روی آورد، این عوامل همگام با اولین سفر وی به عربستان، آغاز می‌شود. این مقاله با استفاده از روش توصیفی – تحلیلی به بررسی زندگی ادبی نصرا... در زمینه رمان نویسی و عوامل مؤثر و اساسی در روی آوردن وی به این گونه­ی ادبی می‌پردازد.
 

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

إبراهیم نصرا... و تجربته الرّوائیّة

چکیده [English]

الملخّص
ابراهیم نصرا...، شاعر وروائی فلسطینی – أردنی. بدأ حیاته الأدبیة کشاعر و بنشر دواوین شعریة مختلفة، وفی سنة 1985م أصدر روایته الأولی «براری الحمی» ومنذ ذلک الحین، اندرج فی صفوف الروائیین وکتب ثلاث مجموعات روائیة وهی: الرّوایات المستقلة، والملهاة الفلسطینیة، والشّرفات. و کل مجموعة من هذه المجموعات الثّلاث تشتمل علی عدد من الروایات المستقلّة.
و تشکّل القضیّة الفلسطینیّة بأبعادها السّیاسیّة و الاجتماعیّة و الوطنیّة الموضوع الرئیسی لروایات ابراهیم نصرا...، و یتطرّق فیها بالاستفادة من التقنیّات الأدبیّة الجدیدة و بتوظیف التّراث الدینی و التاریخی و الشّعبی إلی معاناة الإنسان الفلسطینی فی القرن العشرین.
و تهدف هذه الدراسة بالاستفادة من المنهج التوصیفی و الأسلوب التحلیلی إلی بیان حیاة ابراهیم نصرا... الأدبیة وتجربته الرّوائیة و الإشارة إلی العوامل المؤثرة فی نزعته إلی عالم الرّوایة.
 

کلیدواژه‌ها [English]

  • الکلمات الدّلیلیّة: الأدب العربی المعاصر
  • إبراهیم نصرا..
  • الملهاة الفلسطینیّة
  • الشرفات